Saturday, 18 May 2013

HAPPY TEACHER'S DAY!

16 Mei minggu lepas, Kolej aku sambut Hari Guru. Why? Ramai yang tanya aku, perlu ke sambut? Kami dekat u x sambut pon. Kakak aku plak kata, 'ko bukannya cikgu lagi, kenapa nak sambut?

Why?

Because I'm a future teacher. Yes, I will be a teacher in 4 years from now. Setiap tahun, kolej aku sambut Hari Guru sebab kami as a teacher in future will celebrate it and this day will be such a meaningful day for us, TEACHERS. :)

Tema Hari Guru kolej aku tahun ni, BACK TO 60'S. So, kami diminta diminta memakai baju yang bersesuaian dengan temanya. Means like retro something. Kami sambut 2 hari. Hari rabu, 15 Mei, kami adakan sukaneka and 16 Mei sambutan Hari guru plus performance from the students as well as the lecturers. And guess what, lecturers aku yang garang2 lam kelas tu, sumenya sporting2 when it comes to games and performances. Love them much! Besides, kelas aku punya performance ialah choir. Setiap malam kteorang practice. And when it comes to the day, ada lagi perubahan kteorang buat dari segi susunan. hmmmm...budak kelas aku ni, sumenya kreatif2 and good in making comments. Me? Just follow the flow. hehe... And the performance was quite good la. Sume budak Kirkby ni ada bakat in performance rupanya. Ada yang acting, dancing, doing acapella. Amazing!!! Pastu, the best actress plak disandang oleh kawan aku, Cik Beda The Witch. Apa lagi nak cite ye? Dah la 2...let's enjoy the photos! haha :D



Tentatif Program



During the fashion show competition.



Dr Karuna. My linguistic's lecturer which was one of the models. :)



Aku masuk games cari gula-gula dalam tepung wif bday girl, yuyui yg comell
tak sangka smpai seluruh badan ak diselaputi gandum =='



Program 16 Mei dimulakan dengan ucapan oleh Madam Bis a.k.a our college president



Persembahan 'caca marba' oleh Mih Foo and the Gang =='




With Bobo Kirkby. :D



The witch! haha...act, that was beda's characters. Tapi topinya dicuri oleh nabila. HAHAHA



Comel tak Kak Ton
Wif my cutest rumet..aliya :)



My class performance. Where am I? -,-



Jarang boleh bergambar dengan Ina ni. I am the lucky one! yohOOoo! 



The witch and the balloon..haha



Setiap orang akan dapat bunga ni n mesti pakai kat tangan.
Buku tu plak aku baca time orang duk sibuk baca perutusan.
Ngantuk doe! haha
At least aku x tido :D



I'm the tallest! bhahahahahahahaha



Geng koko. Yang kat tengah tu la ketua performance kami.
Mama Syaima yang garang..kikiki :)




Kasut kami sama 
Sweet x? haha :)





Sweet wishes from us, students' of University of Hertfordshire, UK.
#FutureTeachers #Chumilllsss #LiverpoolHall #KitaGeng


Last but not least, I want to give a deepest gratitude to my teachers who have been taught me throughout my life: 

1) My first teachers, mom and dad who taught me the meaning of life since I was a child
2) Teachers of Tabika KEMAS, Kejil
3) Teachers of SK Langgar
4) Teachers of SMK TG Ampuan Intan
5) Lecturers of UiTM Dungun, Terengganu. Even for a while, they gave me the best memories ever. I love you, esp. my BEL lecturer, Miss Amilin
6) Lecturers of Kirkby International College

Thank you so much. Without all of you I will never be what I am today. And one day I will become one of you, if Allah wishes :)

That's all for now. Such a long entry. Thanks for reading :)
#Be positive in life


p/s: Exam 2 minggu je lagi :(
      Pray for my success readers :)


1 comments:

asr said...

huhu..baru prasan gmbr sye dlm belog ni asyik pkai jubah kuning tu je... sadisnye..
birthday i nnt u bli baju barulah...hehee

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...